Alla ämnen
Bioolja

Wibax investerar mångmiljonbelopp i Finland

Wibax investerar totalt ca 50 miljoner kronor i en terminalverksamhet i Jakobstad. En del av denna investering är ett förvärv en terminal från Neste. Det skriver Wibax i ett pressmeddelande.

- Med denna strategiska investering stärker vi vår position i Finland och ökar möjligheten att nå våra mål, säger Jonas Wiklund, CEO WIBAX Group
– Med denna strategiska investering stärker vi vår position i Finland och ökar möjligheten att nå våra mål, säger Jonas Wiklund, ceo Wibax Group

Position och utvecklingspotential är viktiga faktorer i förvärvet samt att den redan är klar för flertalet produkter. Genom att vi ökar vår lagrings- och logistikkapacitet blir Wibax starkare på den intressanta finska marknaden och kompletterar samtidigt hela koncernens behov.

Terminalen som är byggd på 60-talet är väl omhändertagen och har 10 cisterner med en lagringskapacitet på totalt ca 46 000 m3. Terminalen har  ett mycket strategiskt läge. Tillstånd finns och terminalen är väl förberedd för lagring av kemikalier och bränslen. I dagsläget hanteras ca 120 000 ton genom terminalen. Förhoppning finns att utöka den volymen i en nära framtid, terminalen har en mycket stor utvecklingspotential.

Stort område

Terminalområdet är stort, ca 43 000 m2, vilket ger goda möjligheter till både befintlig och ny verksamhet. Eftersom terminalen är lättillgänglighet för både fartyg, lastbil och järnväg kan Wibax erbjuda effektiva logistiklösningar med flera kombinationer. Både företagets och kunders leveranskvalitet och leveranssäkerhet ökar. Driften togs över i februari och innebär att Wibax kommer att titta på rekrytering av fler medarbetare i Finland.

Terminalen med dess tillgångar passar mycket bra in i framtida satsningar. Terminalen har en strategisk position med direkt närhet till en stor marknad med ett flertal presumtiva och befintliga kunder. Detta är en strategiskt viktig investering för företagets fortsatta utveckling i Finland och bidrar samtidigt till hela koncernens tillväxtstrategi.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy