Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Wibax rengör för maximal produktionskapacitet på Sunpine

Att bibehålla maximal produktionskapacitet i Sunpines fabrik är viktigt. Wibax gör därför återkommande rengöringsarbeten i fabrikens värmeväxlare med produkter som är speciellt anpassade för deras behov. Allt sker i ett slutet system där alla rengöringskemikalier återgår till processen, ett hållbart sätt att rengöra.

 Andreas Bäckström, Produktionstekniker på Sunpine.
Andreas Bäckström, Produktionstekniker på Sunpine. Andreas Bäckström, Produktionstekniker på Sunpine.

Sunpine är ett världsledande bioraffinaderi som levererar innovativa och hållbara produkter som baseras på sulfatmassabrukens restprodukt tallolja. Tallolja är i grunden en råvara från det svenska skogsbruket som i sig självt är hållbart. Hållbarheten är en grön tråd i allt som görs på Sunpine och därför är även en hållbar rengöringsprocess som bidrar till full produktionskapacitet viktig.

– Vi är väldigt nöjda med att Wibax har tagit fram en anpassad rengöringsprodukt som effektivt tar bort våra beläggningar i värmeväxlarna. Utöver att kapaciteten hålls uppe så ser vi även en positiv effekt på livslängden av värmeväxlarna då mekaniska ingrepp minimeras. Att Wibax med kort varsel kan rycka ut och hjälpa oss är förstås ett extra plus som gör oss totalt sett väldigt nöjda med samarbetet, säger Andreas Bäckström, Produktionstekniker på Sunpine.

Wibax rengöringsmetod – en skräddarsydd helhetslösning!

Redan vid beläggningar på några tiondels millimeter så tappar värmeväxlarna i effektöverföring. Anläggningen drar mer energi i form av pumpenergi och försämrad överföring av energi mellan medierna i växlaren. Wibax rengöringsmetoder håller systemen rena och effektiva. Wibax erbjuder en komplett och skräddarsydd lösning där det går bra att kombinera rengörings- och underhållsarbeten.

– Vi arbetar med stora system inom processindustrier och mindre system med plattvärmeväxlare eller tubväxlare där vi även ombesörjer mekanisk rengöring och hanteringen av dom använda kemikalierna, säger Fredrik Nordström, VD Wibax Industrial.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy