Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Widrikssons till final i Transportföretagens Hållbarhetspris

Widrikssons Åkeri har gått till final i Transportföretagens Hållbarhetspris 2018 som ett av tre företag som kommit längst vad gäller att erbjuda hållbara transportlösningar. Vinnaren presenteras den 14 november.

Widrikssons erbjuder fossilfria transporter i Göteborg och Stockholmsområdet.
Widrikssons erbjuder fossilfria transporter i Göteborg och Stockholmsområdet. Widrikssons erbjuder fossilfria transporter i Göteborg och Stockholmsområdet.

Transportföretagens hållbarhetspris syftar till att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor.

– Det är fantastiskt roligt att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas på detta sätt, säger Johan Nyblom, VD på Widrikssons. Samtidigt får vi kvitto på vår satsning varje dag när fler och fler kunder värdesätter och delar våra ambitioner att minska klimatpåverkan kopplat till ett ökande leveransbehov.

Nomineringen till hållbarhetspriset är resultatet av en långsiktig miljösatsning som påbörjades redan 1996. Sedan dess har Widrikssons tagit både små och stora steg för att minska klimatpåverkan och bidra till ett mer hållbart samhälle.

– Genom att arbeta långsiktigt kan vi testa, mäta, och lära oss av våra erfarenheter och därmed steg för steg närma oss våra mål, säger Johan Nyblom, VD på Widrikssons. Hållbarhet handlar om att göra saker här och nu och vara öppen för att göra annorlunda imorgon.

Att minska klimatpåverkan är ett ständigt pågående arbete där Widrikssons strävar mot en klimatpositiv verksamhet år 2030. Widrikssons kör samtliga transporter med biodrivmedel, biogas 100 och HVO 100 som bägge är helt fossilfria och förnybara. Företaget har en effektiv ruttplanering samt hög fyllnadsgrad i fordonen för att merutnyttja resurser och skapa effektiva körningar.

Widrikssons åtagande kring miljöfrågor kompletteras med satsning på sociala frågor. Företaget är engagerade i projekt som syftar till att främja integration och skapa arbetstillfällen för invånare i socialt utsatta områden.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy