Alla ämnen
Biovärme

Woodsafe miljonsatsar på toppmodern biobränsleanläggning

Woodsafe Timber Protection investerar i en ny toppmodern biobränsleanläggning i Västerås i ledet att stärka sin roll som Skandinaviens största tillverkare av brandskyddsimpregnerat trä.

I ett investeringsprogram på 20 miljoner berättar Thomas Bengtsson, VD på Woodsafe att valet av biobränslepanna föll på ETA biopanna med generalagent Biovärme Sverige och återförsäljaren Em Biovärme. Kvalitet och anpassning till våra krav på värmeprioritering i produktionsfas som stod i fokus känns mycket glädjande att kunna genomföra. Byggnationen pågår och beräknas klar under hösten 2018.

Om Woodsafe

Woodsafe Timber Protection har sedan 2002 utfört legoimpregnering av träprodukter med brandtekniska egenskaper som B-s1,d0 , SP-Fire 105, K210/B-s1,d0 med flera. Woodsafe Timber Protection har samarbete med flertalet ledande industripartner i Norden och Europa. Tillverkningen är certifierad och godkänd enligt EU:s byggproduktförordning CPR 305/2011, tillverkningen är certifierade enligt prestandakrav harmoniserad standard ENE14915, EN13986 mfl.

Om ETA

Med modern teknik skapar ETA enkla och användarvänliga produkter. ETA är Europas ledande tillverkare av biobränslepannor och genomför stora satsningar på produktutveckling. Ved-, pellets- och flispannorna är helautomatiska och sköter sotning såväl som uraskning på egen hand. Fjärrstyrningen gör det möjligt att ändra temperatur och justera inställningar oavsett vart du befinner dig i världen, via touchdisplayen på din panna, via din smartphone eller din surfplatta.

Nya silos till biovärmecentralen monteras på plats
Nya silos till biovärmecentralen monteras på plats i Västerås. Nya silos till biovärmecentralen monteras på plats

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy