Alla ämnen
Karriär

Anna Lövsén blir chef för biogasenheten på Tekniska verken

Anna Lövsén blir chef för biogasenheten på Tekniska verken
Anna Lövsén, affärsområdeschef Biogas, Tekniska verken samt vd Svensk Biogas, bild: Tekniska verken/Crelle

Tidigare affärsområdeschefen för enheten vatten och avlopp på Tekniska verken i Linköping, går 1 mars 2023 vidare inom bolaget och blir chef för biogas-avdelningen.

– För att fullt ut kraftsamla runt de satsningar som vi gör inom biogasen och fortsätta bygga världens mest resurseffektiva region, är den här organisatoriska förändringen viktig, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping.

Anna Lövsén jobbar sedan tidigare som vd för Svensk Biogas, som ägs av Tekniska verken-koncernen. Hon har studerat till civilingenjör vid Lunds tekniska högskola och har arbetat på Tekniska verken i snart 17 år.

Mer fokus på biogas

– Att kunna koncentrera mig fullt ut på biogasen är en förutsättning för att vi ska kunna ligga i täten av utvecklingen även i framtiden, och därmed dra nytta av detta framtidsbränsles alla fördelar och möjligheter, säger Anna Lövsén.

Till att Tekniska verken i Linköping funnit en efterträdare av tjänsten som affärsområdeschef  för vatten och avlopp, kommer Mile Elez, i dag teknisk direktör, axla rollen.

– Anna Lövsén är en tungviktare inom biogasbranschen och hon har det driv som krävs för att axla denna betydelsefulla roll, säger Charlotta Sund, i ett pressmeddelande.

Ska sälja flytande koldioxid

Tekniska verken satsar mer på biogas i framtiden. De ska bland annat bygga ut sin nuvarande anläggning för produktion och förvätskning i Linköping, vilken ska vara klar 2025.

Från denna anläggning planerar också Tekniska verken att kunna fånga in koldioxiden som bildas vid produktionen, förvätska den och sedan sälja den som flytande biogen koldioxid.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy