Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Gasbilar starkt framåt – i Sverige och Europa

Försäljningen av gasbilar ökade med 41 procent första halvåret 2018. Och nybilsregistreringen för juli och augusti pekar på att införandet av bonus malus-reglerna redan kan ha fått effekt på gasbilsförsäljningen. Även på EU-nivå går det framåt för gasbilarna, enligt ett pressmeddelande från Energigas Sverige.

Europeisk statistik visar att försäljningen av gasbilar har ökat med nästan 140 procent andra kvartalet 2018
Europeisk statistik visar att försäljningen av gasbilar har ökat med nästan 140 procent andra kvartalet 2018 Europeisk statistik visar att försäljningen av gasbilar har ökat med nästan 140 procent andra kvartalet 2018

Antalet sålda gasbilar fortsätter att stiga. Gasbilsförsäljningen första halvåret 2018 ökar med 41 procent, jämfört med samma period förra året. Europeisk statistik visar att försäljningen av gasbilar har ökat med nästan 140 procent andra kvartalet 2018.

90% förnybar biogas i Sverige

– Det är riktigt roliga siffror, och positivt på många sätt. Fordonsgasen är ett av de drivmedel som har lägst klimat- och miljöpåverkan. Inte minst i Sverige där fordonsgasen till 90 procent består av förnybar biogas, säger Maria Malmkvist, vd för Energigas Sverige.

Nybilsregistreringen indikerar att de nya reglerna kring klimatbonusbilar, där gasbilar får ett stöd på 10 000 kronor, redan har fått effekt. I juli i år registrerades 290 gasbilar. Samma siffra 2017 var 158. Det innebär en ökning med 84 procent. Siffrorna för augusti pekar också uppåt för gasbilarna.

– Vi tror på en ökad efterfrågan på gasbilar nu när bonus malus har införts. Det verkar som att det redan börjar ta fart, säger Maria Malmkvist.

 

Mer om gasbilar och fordonsgas i Sverige

Mer om bilförsäljningen i Europa

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy