Alla ämnen
Bränslehantering

Green Cargo i nya transportavtal med Moelven och BillerudKorsnäs

I december träder nya treårsavtal i kraft mellan Green Cargo, Grenland Rail, Moelven och BillerudKorsnäs gällande hållbara leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.

Från vänster: Terje Wold Grenland Rail, Kjell-Ivan Adolfsson, Operational Account Manager Green Cargo, Lars Storslett, VD Moelven, John Samuelsson, Transportchef BillerudKorsnäs, Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare Green Cargo.
Från vänster: Terje Wold Grenland Rail, Kjell-Ivan Adolfsson, Operational Account Manager Green Cargo, Lars Storslett, VD Moelven, John Samuelsson, Transportchef BillerudKorsnäs, Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare Green Cargo. Från vänster: Terje Wold Grenland Rail, Kjell-Ivan Adolfsson, Operational Account Manager Green Cargo, Lars Storslett, VD Moelven, John Samuelsson, Transportchef BillerudKorsnäs, Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare Green Cargo.

Det var i samband med Rush Rails konkurs i december 2016 som Green Cargo och Grenland Rail tog över avtalet för Moelvens och BillerudKorsnäs leveranser av flis och massaved från Norge till Sverige.

– Med de nya avtalen erbjuder vi ett effektivare transportupplägg, där vi ökar frekvensen och därmed kör mer volym. Vi nyttjar resurserna bättre och kunderna får ett kostnadseffektivt och miljövänligt transportupplägg, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

Transporterna i Norge utförs i samarbete med Grenland Rail, som hämtar lastade vagnar på olika terminaler i Norge och levererar till Kongsvinger där Green Cargo tar över och kör massaved till Frövi och flis till Gävle.

– Vi kör sju dagar i veckan med flis varannan dag och massaved varannan dag. Det innebär att vi får ett effektivt vagn- och lokomlopp. Det kräver mer planeringsarbete, men det ger bättre nyttjande av vagnar och lok, säger Bengt-Åke Johansson, Strategisk säljare på Green Cargo.

– Effektivitet och tillförlitlighet är viktiga kvalieteter för oss i valet av en logistikpartner. Kombinationen mellan Green Cargo och Grenland Rail passar våra logistikbehov mycket bra och vi är ser framemot vårt fortsätta samarbete de kommande åren, säger Lars Storslett, VD Moelven Virke.

– Försörjningen till våra industrier bygger på pålitliga, ekonomiska och miljöeffektiva transportlösningar. I det här avtalsupplägget med Green Cargo och Grenland Rail har vi tagit det ett steg till, och det känns bra inför framtiden, säger John Samuelsson, Transportchef på BillerudKorsnäs.

– Vi har upplevt Moelven och BillerudKorsnäs som aktiva och konstruktiva i förhandlingarna som ledde till detta avtal. Vi är också stolta över vårt samarbetsavtal med en sådan stor nordisk aktör som Green Cargo. Tillsammans kompletterar vi varandra och erbjuder optimala lösningar för kunden, säger Terje Wold, Grenland Rail.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy