Alla ämnen
Biovärme

Hotab tecknar kontrakt värt 35 miljoner norska kronor

Energi- och miljöteknikkoncernen Pilums dotterbolag Hotab Biosystem AB tecknade den 15 december 2016 kontrakt med ILC Construction AS. Kontraktet är en totalunderentreprenad för leverans av en värmecentral till Oslofjord Convention Center i Stokke kommune. Kontraktsvärdet är ca 35 MNOK. Det skriver Pilum i ett pressmeddelande.

– Det är med stolthet vi tar oss an detta projekt tillsammans med ILC Construction AS. Vi levererar utrustning som är avgörande för att säkerställa hög tillgänglighet, effektivitet och flexibilitet för våra kunder. Kunden bygger ut Oslofjord Convention Center och behöver därmed en ny värmecentral för uppvärmning. Kunden har valt att bygga en biovärmecentral för att minska miljöpåverkan, säger Stefan Wallerman, vd Pilum AB.

Oslofjord Convention Center i Stokke kommune skall under perioden 2013-2020 byggas ut med 1600 nya hotellrum, samt en stor idrottsanläggning. Idrottsanläggningen kommer att bestå av en flerbrukshall på 10 000 m2, fullskalig ishockeyhall och en simhall.

Vidare ska nuvarande konferensbyggnader byggas ut betydligt. Etter att bygget är färdigställt kommer hela Oslofjord Convention Centers anläggning vara 160 000 m2 stor. Byggherre är Oslofjord Property AS, hyresgäst är Oslofjord Convention Center AS. ILC Construction AS är generalentreprenör i projektet, som har ett kontraktsvärde på över 2 miljarder NOK.

– För att tillgodose energibehovet för uppvärmning av de nya byggnaderna, skall det byggas en ny värmecentral för förbränning av biobränsle, bestående av främst flis och bioolja. Bygget av värmecentralen genomförs som en totalunderentreprenad mellan ILC Construction AS och Hotab Biosystem AB. ILC Construction valde Hotab som leverantör efter att ha genomfört en totalutvärdering baserad på pris och kvalité, säger Kjetil Risa, Ledare Teknik och Styrelseledamot, ILC Construction AS.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy