Alla ämnen
Biovärme

Mer biobränsle i Malmös fjärrvärme ska minska MKB:s klimatpåverkan

MKB Fastighets AB har tecknat ett avtal med E.ON om årligt ökande leveranser av förnybar fjärrvärme, vilket kommer att minska MKB:s direkta klimatpåverkan med cirka 70 procent.

Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB
Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB

MKB ser klimatfrågan som den mest prioriterade miljöfrågan som bolaget behöver arbeta med för att kunna erbjuda ett hållbart boende. I såväl nyproduktion som befintligt bestånd är huvudstrategin att minska energianvändningen.
– Vi är glada över detta avtal och den klimatnytta vi åstadkommer under de kommande fem åren. Därefter utgår vi från en utveckling där klimatsmart fjärrvärme kommer att vara standard, säger Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB.
– Vi vill kunna ta ansvar för klimatfrågan gentemot våra kunder. Vi är inne i en kraftig tillväxtfas med hög byggtakt och då är övergången till förnybara energikällor allt viktigare, säger Jenny Holmquist, miljöstrateg hos MKB Fastighets AB.
Avtalet innebär att E.ON tillför mer biobränsle i Malmös fjärrvärmeproduktion. Varje kWh förnybar fjärrvärme som MKB använder innebär att produktion som inte är förnybar försvinner.
Leveransen startar i år och omfattar 75 GWh under 2017 för att sedan trappas upp successivt. 2021 kommer MKB att köpa 175 GWh förnybar fjärrvärme, vilket motsvarar cirka 70 procent av
dagens användning.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy