Alla ämnen
Skog

Komatsu Forest förvärvar Bracke Forest

Komatsu Forest förvärvar Bracke Forest

Komatsu Forest AB, helägt dotterbolag till Komatsu Ltd. förvärvar Bracke Forest AB från nuvarande ägare Cranab AB, del av Fassi Group.

 

Efter noggrant övervägande har vi i diskussion med köparen kommit överens om att sälja Bracke Forest, som varit del av Cranab Group sedan 2013, i syfte att utnyttja möjligheterna för företaget att fortsätta sin tillväxt. Förutsatt att alla uppställda villkor uppfylls, så planeras försäljningen slutföras per 2022-07-01.

Komatsu Forest AB är en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner som har ett starkt fokus på att ta en aktiv del i mekanisering av skogsvård, vilket är en verksamhet som vi nu ser intensifieras globalt.

Redo att ta nya produkter till marknaden

Bracke Forest har varit en ledande aktör på marknaden för markberedningsutrustning för skogsföryngring i norra barrskogsbältet i decennier. Företaget har utvecklats väl under tiden det ägts av Cranab, del av Fassi Group. Under de senaste åren har verksamheten koncentrerats till att utveckla och verifiera produkter för mekaniserad skogsplantering, och nu står företaget inför fasen att ta dessa produkter till marknaden.

Bekväma med att lämna över

Vi är övertygade om att Bracke Forest kommer att få rätt förutsättningar att fortsätta sin tillväxt med Komatsu Forest som ägare från nu och i framtiden. De som i första hand krävs för att fortsätta växa kommer att vara att bygga upp kanaler för distribution samt starkt kundfokus och support. Komatsu Forest har förmågan att tillföra detta och därför är vi bekväma med och stolta över att lämna över Bracke Forest till ny ägare.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy