Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Läs nya numret av Bioenergi – nummer 1–2020 som etidning

Temat i nr 1-2020 är utrustningsleverantörer med fokus på biokraftvärme och biovärme. Vi publicerar en uppdaterad översikt med aktuella projekt i länderna runt Östersjön. Vi skriver om några utvalda större projekt. I fokusområdet rökgasrening skriver vi om flera nya investeringar för minskade utsläpp. Läs också om Svebios Färdplan bioenergi i nya numret, nr 1-2020.

Här följer några axplock ur Bioenergi nr 1-2020. Mälarenergi tar i drift Block 7 för att göra el och värme med returbränslen. En epok med fossila bränslen är därmed över. Läs om det nya biokraftvärmeverket och varför Mälarenergi valde elproduktion i Block 7.

Bioenertitidningen
Magnus Eriksson, affärsområdeschef värme
och vice vd för Mälarenergi. Magnus Eriksson, affärsområdeschef värme och vice vd för Mälarenergi.

320 MW biokraft i Stockholm

Genom ett nytt avtal med Ellevio om att ha kapacitet att leverera 320 MW biokraft 12 år framåt kommer Stockholm Exergi att stärka sin kapacitet att leverera el lokalt i Stockholm. Genom avtalet tillförs Stockholm Exergi resurser för renovering och underhåll av befintliga anläggningar.

Helen bygger 220 MW biovärmeverk

För att ersätta kol blir energibolaget Helens investering på 250 miljoner euro i det nya biovärmeverket i Nordsjöområdet i Helsingfors en viktig pusselbit. Innan det koleldade kraftverket på Hanaholmen stängs 2024 ska det nya biovärmeverket vara i drift.

Biovärmekartan 2020

En uppdaterad version av Biovärmekartan 2020 följer med som bilaga i tidningen. Kartan innehåller 556 värmenät som använder biobränslen, avfall och torv för att generera och leverera värme. Kartan finns att ladda ner i pdf-format.

Fokus rökgasrening

I fler artiklar skriver vi om nya investeringar i förbättrad rökgasrening vid värme och industrianläggningar. Läs bland annat om Falköpings Mejeri, Ystad Energi och Njudungs Energi i Sävsjö som gjort investeringar i olika lösningar för rökgasrening.

Läs Bioenergi nr 1-2020

Du som är prenumerant eller medlem i Svebio kan logga in och läsa Bioenergi nummer 1-2020 som e-tidning. De första åtta sidorna är öppna. Här hittar du nya numret av Bioenergi.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy