Alla ämnen
Pellets

Luleå Energi säkrar fjärrvärmen med ny pelletspanna

Luleå Energi säkrar fjärrvärmen med ny pelletspanna
Foto: Luleå Energi

Det har blivit dags för det regionala energibolaget Luleå Energi att byta ut sin gamla fastbränslepanna. Istället väljer de nu en pelletspanna från BKtech.

– Den tidigare fastbränslepannan har uppnått sin livslängd och för att kunna säkerställa en fortsatt miljövänlig, stabil och säker leverans av fjärrvärme till kunder i Råneå valde vi att upphandla en ny pelletspanna, säger David Eriksson, produktionsingenjör på Luleå Energi, i ett pressmeddelande.

Den nya pannan är en modulär hetvattenanläggning – BioDuo på 4,5 MW. Den tillverkas i Blomstermåla och ska sedan skickas till upp till Råneå.

Flexibel pelletspanna

Pannan har ett brett effektspann och fungerar enligt BKtech optimalt vid både låg- och höglast, vilket är en fördel för ett fjärrvärmesystem.

– Vi är otroligt stolta över förtroendet att leverera en anläggning till Luleå Energi. Här visar vi hur viktig vår tekniska kunskap och kvalitét faktiskt betyder i utvärderingen. Vår tekniska lösning fick högsta möjliga poäng i utvärderingen och vi är säkra på att Luleå Energi har gjort rätt val utifrån kvalitet och driftsäkerhet, säger Matz Hed, försäljningsingenjör på BKtech.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy