Alla ämnen
Skogsbränsle

Mantex får beställning på Flow Scanner för mätning och analys av träflis

Mantex har ingått avtal med Andritz om att leverera en Flow Scanner avsedd för en kund i USA, med leverans under andra halvåret 2018.

Affären har ett värde för Mantex om 5,5 miljoner kronor. Flow Scannern ska installeras på en av produktionslinjerna på ett bruk i södra USA. Bruket tillhör en koncern som är en av de fyra största tillverkarna av papper och kartongprodukter i USA. Flow Scannern ingår som en del av ett större leveransprojekt från Andritz.

Flow Scanner är baserad på Mantex patenterade och beprövade röntgenteknologi som i realtid mäter fukt och viktvarians i den träflis som används för att producera pappersmassa. Denna mätdata möjliggör optimering av brukets processtyrning i realtid och medför en stabilare tillverkningsprocess, förbättrad produktkvalitet samt stora kostnadsbesparingar. Andritz levererar en helhetslösning som, utöver själva Flow Scannern, även inkluderar installation, systemintegration och support.

Andritz, med cirka 25 700 anställda, är en global ledande leverantör av bland annat anläggningar, utrustning och tjänster för pappers och massaindustrin.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy