Alla ämnen
Bränslehantering

Mared förvärvar Elf Automation

Mared har förvärvat Elf Automation i Tidaholm. Båda företagen har lång tradition av att leverera produktions- och automationslösningar till träindustrin.

– Vi har i flera år funderat på om vi skulle skaffa oss mer egen kompetens inom området och bygga automationslösningar. Nu dök tillfället upp, vi känner Niclas Elf väl och har gjort flera lyckade projekt tillsammans genom åren så detta känns riktigt bra, säger Mats Mared.

Elf Automation tillverkar och levererar automationslösningar för träindustrin.
Elf Automation tillverkar och levererar automationslösningar för träindustrin. Elf Automation tillverkar och levererar automationslösningar för träindustrin.

Synergieffekter

– Vi har flera gemensamma kunder, Elf bygger smarta stabila lösningar och Niclas har ett härligt duktigt team som kommer passa bra med oss. Personalen skall vara kvar, Elf Automation fortsätta arbeta som fristående bolag och Niclas skall fortsatt leda bolaget, tillägger Mats och avslutar. Vi ser flera synergieffekter men framför allt att Mared får tillgång till riktigt bra automationslösningar och Elf tillgång till en större marknad genom ett tätt samarbete. Elf Automation kommer att bli ett bra komplement till våra övriga verksamheter.

 

Om Mared

Mared Invest AB äger en liten grupp av företag med 35 anställda och omsättning på 150 miljoner kronor i Huskvarna. Företaget har sedan 1960-talet har levererat maskiner och anläggningar till svensk träindustrin liksom utrustning för återvinning och bioenergi.

 

Om Elf Automation

Elf Automation i Tidaholm AB är för närvarande 10 anställda med en omsättning på drygt 20 miljoner kronor och har med gott renommé tillverkat och levererat automationslösningar sedan tidigt 1990-tal.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy