Alla ämnen
Bränslehantering

Saxlunds dotterbolag i UK säkrar kontrakt till värde av ca 20 MSEK

Saxlund Groups ABs dotterbolag, Saxlund International Ltd, har den 17 juni säkrat kontrakt till ett värde av 1,7 MGBP (20 MSEK). Kunden är Helvellyn Group och Saxlund kommer leverera materialhanteringsutrustning till Helvellyns första fabrik i Leeds.

Helvellyn tillverkar ett bränsle med högt energiinnehåll och låg klimatpåverkan som är avsett för att ersätta kol som bränsle. Helvellyns bränsle kan användas utan att behöva modifiera existerande utrustning, såväl materialhantering som förbränningsutrustning, där kol används som bränsle.

Produktionsenheterna som Helvellyn kommer att uppföra är beroende av ett kontinuerligt materialflöde. Detta för att kunna säkra en produktion på ca 60 000 ton/år av homogent, högkvalitativt och förnybart bränsle som är ekvivalent i jämförelse med kol.

Saxlund kommer leverera materialhanteringsutrustningen till Leeds. Saxlund utrustning kommer att mata Helvellyns utrustning med material och även transportera den färdiga produkten till lastbilar. Förutom transportörer kommer Saxlund också att leverera Saxlunds stångmatning.

Hög robusthet och tillgänglighet

– Saxlund är jätteglada att få vara involverade i ett sådant viktigt projekt. Den teknologi som används Helvellyn gör det möjligt att minska andelen sopor som måste gå till deponi och istället transformera obrukbart material till bränsle. Saxlunds utrustning, som finns installerad på sopförbränningsanläggningar över hela Europa, är ideal att använda för sophantering. Vi är fokuserade på att leverera en anläggning med hög robusthet och tillgänglighet till Helvellyn Group, säger Matt Drew, vd för Saxlund International Ltd.

Fabriken i Leeds är den första av 20 planerade fabriker, som ska byggs fram till 2022, som tillsammans kommer att producera 1 200 000 ton/år förnybart bränsle som fungerar som kolsubstitut

– Saxlund har visat på stor förståelse för de utmaningar som Helvellyn har tagit sig an när det gäller den stora variationen på material som ska behandlas i våra fabriker. Saxlund har varit till en fundamental hjälp för att lösa den slutgiltiga designen av fabriken. Saxlunds förmåga att samarbeta med alla olika parter i projektet har övertygat oss på Helvellyn att Saxlund är den bästa samarbetspartnern för oss när vi nu ska börja bygga våra fabriker i UK, säger Frank Harris, vd för Helvellyn Group.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy