Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Miljötekniska Entreprenad väljer klimatsmart HVO från Avantherm

Miljötekniska Entreprenad AB byter drivmedel till alla sina fordon, och valet faller på biodieseln Avantherm HVO100, skriver Avantherm i ett pressmeddelande.

I branschen är Miljötekniska känt för att utföra alla arbeten på miljövänligast möjliga sätt. Nu tar man steget för att kraftigt minska klimatpåverkan från sina fordon också.

– Vi är glada att Miljötekniska väljer att köpa HVO från oss. Genom sina medvetna val i alla produkter visar Miljötekniska verkligen sitt engagemang och är med och leder utvecklingen mot en hållbar och fossilfri värld, säger Avantherms vd Stefan Dufva

Biodrivmedlet HVO, hydrerad vegetabilisk olja, fortsätter att växa som det största fossilfria drivmedlet i Sverige. Och framtiden för drivmedlet ser mycket ljus ut efter att flera personbilsproducenter börjat godkänna att nyare dieselbilar får köras på ren HVO.

Avantherm HVO100 har samma kemiska egenskaper som fossil diesel men framställs från vegetabiliska och animaliska oljor och fetter. Därmed minskar utsläppen av växthusgaser med 85–90 procent jämfört med vanlig diesel.

Miljötekniska Entreprenad AB sanerar, underhåller och rekonditionerar allt från rulltrappor och hisschakt till industrilokaler och offentliga toaletter. Företaget väljer arbetsmetoder, kemikalier och rengöringsmedel med minsta möjliga miljöpåverkan och med omsorg om de anställdas hälsa och en säker arbetsmiljö.

– Vi är miljömärkta och vårt företagsnamn kommunicerar en omtanke om miljön. Valet av HVO från Avantherm var enkelt eftersom vi ständigt jobbar för att minska vår egen miljöpåverkan, samtidigt som vi gör det lätt för våra kunder att se att vi tar klimatfrågan på allvar, säger Tommy Rosenkvist, teknisk chef på Miljötekniska Entreprenad AB.

Avantherm har sedan 2010 utvecklat och testat förnybara, högpresterande alternativ till dagens fossila oljor och kemikalier. De första produkterna blev kommersiellt tillgängliga för världsmarknaden i april 2016.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy