Alla ämnen
Teknik & Utrustning

Modernare skyddsutrustning införs på Stora Ensos bruk i Fors

En viktig del i brukets säkerhetsarbete är att den personliga skyddsutrustningen som hjälmar, glasögon, skyddsskor och handskar används av brukets medarbetare i enlighet med de regelverk som finns.

Tidigare var mycket skyddsutrustning ganska klumpig och inte särskilt användarvänlig. Detta ledde till att många medarbetare drog sig för att använda den eftersom den sågs som ett hinder när de skulle utföra olika arbetsmoment.

Den senaste tiden har det skett en snabb utveckling inom skyddsutrustningsområdet och det är sportvärlden som är den stora förebilden för den senaste utrustningen på marknaden.

För att öka säkerheten för våra medarbetare skärper och utökar vi hela tiden våra krav vad gäller användandet av skyddsutrustning på bruket. Det är därför viktigt att vi ser till att hänga med i utvecklingen och erbjuder riktigt bra och moderna produkter, säger Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk. 

onny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk
Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk, iklädd brukets nya modernare skyddsutrustning. Conny Wårheden, arbetsmiljöingenjör på Fors bruk, iklädd brukets nya modernare skyddsutrustning.

Denna text publicerades först i Bioenergi nr 1-2016

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy