Alla ämnen
Biovärme

Nevel levererar förnybar fjärrvärme till ny stadsdel i Åstorps kommun

Energiinfrastrukturbolaget Nevel har tecknat ett samarbetsavtal med bostadsbolaget AB Kvidingebyggen om att leverera hållbar fjärrvärme till Åstorps nya bostadsområde Björnekulla ås. 

Bostadsbolaget AB Kvidingebyggen ansvarar för bostadsprojektet. Nevel, som har levererat fjärrvärme till invånarna i Åstorps tätort sedan 2015, har nu ingått ett samarbetsavtal med Kvidingebyggen om att leverera förnybar fjärrvärme även till Björnekulla ås. Detta innebär att alla hus som byggs i området erbjuds möjlighet att ansluta sig till fjärrvärmenätet.

Åstorp
Energiinfrastrukturbolaget Nevel har tecknat ett samarbetsavtal med bostadsbolaget AB Kvidingebyggen om att leverera hållbar fjärrvärme till Åstorps nya bostadsområde Björnekulla ås. Energiinfrastrukturbolaget Nevel har tecknat ett samarbetsavtal med bostadsbolaget AB Kvidingebyggen om att leverera hållbar fjärrvärme till Åstorps nya bostadsområde Björnekulla ås. 

Byggnationen kommer att ske i etapper fram till 2030. Den första etappen, som bland annat innefattar anläggning av fjärrvärme, har redan påbörjats.
– Genom denna överenskommelse kan Nevel utveckla ett redan välfungerande samarbete och fortsätta leverera hållbar fjärrvärme till kommuninvånarna som till 98% är producerad av förnyelsebar energi, säger Per Ander, Försäljningschef Nevel.

Hållbart samhälle

– Vi är nöjda med Nevel som leverantör av fjärrvärme, och är nu glada över att kunna utvidga detta samarbete. Tack var den förnybara fjärrvärmen som Nevel kommer att leverera lägger vi en grund för att det nya bostadsområdet blir så hållbart så möjligt. Här förverkligas Åstorps vision 2030 – en omställning för ett hållbart samhälle där alla invånare kan leva ett gott liv med låg påverkan på miljö och klimat, säger Mikael Fors, VD Kvidingebyggen.

I centrala Åstorp har nu byggnationen av den nya stadsdelen Björnekulla ås påbörjats, som ska omfatta närmare 300 bostäder. De första beräknas stå klara redan i slutet av 2022.

 

Om Nevel
Nevel är ett energiinfrastrukturföretag som erbjuder avancerade, ändamålsenliga och framtidssäkra industriella och kommunala infrastrukturlösningar. Nevel driver mer än 130 energiproduktionsanläggningar och ett 40-tal fjärrvärmenät. Företaget omsätter årligen omkring 100 miljoner euro, och har 150 medarbetare i Sverige, Finland och Estland. Nevel strävar mot en energiproduktion fri från utsläpp av växthusgaser där företag, kommuner, fastighetsägare och hushåll samverkar i lokala cirkulära ekonomier.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy