Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Nu utökar Circle K möjligheten att tanka HVO100 även för personbilar i Stockholmsområdet

Under de senaste åren har Circle K ökat tillgängligheten av den fossilfria dieseln HVO100 för tung yrkestrafik. HVO100 är ett klimatsmart alternativ till fossil diesel som minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. I början av året lanserade Circle K HVO100 till personbilar i Göteborg och nu tas nästa steg när HVO100 lanseras på sex fullservicestationer i Stockholmsområdet, skriver Circle K i ett pressmeddelande.

Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på sex stationer i Stockholmsområdet. Fotograf: Karin Wildheim.
Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på sex stationer i Stockholmsområdet. Fotograf: Karin Wildheim. Nu tar Circle K nästa steg genom att även erbjuda HVO100 till personbilar på sex stationer i Stockholmsområdet. Fotograf: Karin Wildheim.

HVO, hydrerad vegetabilisk olja, är en förnybar diesel som baseras på animaliska och vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter och fungerar utmärkt i vanliga dieselmotorer. HVO100 har en europeisk standard, men än så länge är det enbart Citroën och Peugot som godkänt HVO100 på personbilssidan, för Euro5- och Euro6-dieselmotorer, men sannolikt kommer fler följa efter. Till dess gäller det att få godkännande från fordonstillverkaren.

– För att nå målsättningen om ett fossilfritt Sverige så måste utsläppen minska. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja fossilfria alternativ. Här vill vi tillsammans med våra kunder aktivt bidra genom att även erbjuda tankställen med HVO100 för personbilar i Stockholm, säger Helena Fornstedt, Senior Director Fuel på Circle K.

Stationerna i Stockholmsområdet som får HVO100 för personbilar är; Circle K Arlanda Flygplats, Circle K Akalla, Circle K Upplands Väsby, Circle K Frescati, Circle K Midsommarkransen och Circle K Södertälje Verkstadsvägen.

Idag erbjuder Circle K flera förnybara drivmedel för att minska klimatpåverkan från transporter. Förutom HVO100 säljer vi även miles diesel som innehåller upp till 40 procent förnybart, varav 35 procent är HVO. Under 2016 uppgick andelen förnybart till 20,5 procent av Circle K:s totalt sålda drivmedel. Det gav en utsläppsminskning på över 900 000 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen från 400 000 personbilar och gör Circle K till Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy