Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Circle K lanserar milesBIO HVO100 – en fossilfri diesel med hög prestanda

Under flera år har Circle K arbetat med att öka tillgängligheten av den fossilfria dieseln HVO100 för tung yrkestrafik, som idag finns på nästan 50 Circle K-stationer. HVO100 är ett klimatsmart alternativ till fossil diesel som minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. Som ett nästa steg lanserar nu Circle K produkten milesBIO HVO100 – en fossilfri diesel med miles additiv, skriver Circle K i ett pressmeddelande.

Circle K lanserar milesBIO HVO100 på cirka 20 stationer i Sverige. Jenni Altering, fuel Product Manager och Niklas Karlsson Nörgård, försäljningschef Heavy Transportation inviger milesBIO HVO100 pumpen på Circle K Skärholmen Syd.
Circle K lanserar milesBIO HVO100 på cirka 20 stationer i Sverige. Jenni Altering, fuel Product Manager och Niklas Karlsson Nörgård, försäljningschef Heavy Transportation inviger milesBIO HVO100 pumpen på Circle K Skärholmen Syd. Circle K lanserar milesBIO HVO100 på cirka 20 stationer i Sverige. Jenni Altering, fuel Product Manager och Niklas Karlsson Nörgård, försäljningschef Heavy Transportation inviger milesBIO HVO100 pumpen på Circle K Skärholmen Syd.

Produkten milesBIO HVO100 är en diesel som kombinerar både teknisk och miljömässig prestanda. Dieseln är tillverkad av en förnybar råvara som medför att CO2-utsläppen reduceras avsevärt, samtidigt som produkten med tillsatt miles additiv har tillförts tekniska prestandaegenskaper likvärdig en fossil diesel. Till exempel har produkten god köldprestanda, extremt högt cetantal och med miles additivet så förstärks den rengörande verkan. Vanligtvis krävs heller inga extra serviceåtgärder på fordonet vid användning av milesBIO HVO100 eftersom denna typ av biodiesel förbränns extra rent.

– Utsläppen måste minska för att vi ska nå målsättningen om ett fossilfritt Sverige. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja fossilfria alternativ samtidigt som de har en hög prestanda. Nu lanseras milesBIO HVO100 på cirka 20 av våra anläggningar och fler planeras under det kommande året, säger Helena Fornstedt, senior director Fuel på Circle K.

Jonas Alm från Mertz Transport AB var på plats för att premiärtanka milesBIO HVO100 på Circle K Skärholmen Syd.
Jonas Alm från Mertz Transport AB var på plats för att premiärtanka milesBIO HVO100 på Circle K Skärholmen Syd. Jonas Alm från Mertz Transport AB var på plats för att premiärtanka milesBIO HVO100 på Circle K Skärholmen Syd.

Företaget Mertz Transport är en av Circle K:s kunder som kör på HVO100 sedan tidigare och som nu kommer att börja köra på milesBIO HVO100. De var också på plats för att premiärtanka milesBIO HVO100 när den första pumpen invigdes på Circle K Skärholmen Syd.

– Vi kör redan idag på HVO100 och är mycket nöjda. Nu testar vi den nya produkten milesBIO HVO100 som innehåller miles additivet med dess goda egenskaper. Vi ser bara fördelar och det ska bli väldigt spännande att se resultatet, säger Thomas Jörme, vice vd Mertz Transport.

Idag erbjuder Circle K flera förnybara drivmedel för att minska klimatpåverkan från transporter. Förutom milesBIO HVO100 säljer vi även miles diesel som innehåller upp till 40 procent förnybart, varav 35 procent är HVO. Under 2016 uppgick andelen förnybart till 20,5 procent av Circle K:s totalt sålda drivmedel. Det gav en utsläppsminskning på över 900 000 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen från över 400 000 personbilar och gör Circle K till Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy