Alla ämnen
Bioenergi i industri

Ny delägare och finansiellt paket stärker BKtechs utveckling inom bioenergibranschen

Bolagen BK Tech Group AB och JV Holding AB har tecknat avtal där JV Holding AB blir ny ägare av 50 procent av BKtech-koncernen. Niclas Jonsson, Koncernchef BK Tech Group AB, kvarstår som ägare till övriga 50 procent. JV Holding AB:s förvärv, som är en kombination av aktieförvärv och nyemission, innebär ett starkt finansiellt paket som säkerställer BKtech:s fortsatta utveckling och expansion, skriver BKtech i ett pressmeddelande.

I grund och botten handlar affären om ett möte mellan två framgångsrika entreprenörer som delar värderingar om BKtech:s framtid.
– Större delen av mitt vuxna liv har jag ägnat mig åt att försöka skapa en bättre framtid för nästa generation. Min satsning i BKtech ligger helt i linje med det. Jag ser att BKtech är marknadsledande i Sverige när det gäller industrins energiomställning till bioenergi. Ytterst vill jag medverka till att BKtech når ut med sin teknik och lösningar för energiomställning. Det är ett viktigt bidrag för att effektivt ställa om industrin, rädda miljön, skapa jobb och skapa en bättre framtid för alla. Jag har imponerats av företaget och den anda som råder där. Jag har också imponerats av Niclas Jonsson, säger Jan Vikström, JV Holding AB.

Samma värderingar

BKtech har växt snabbt de senaste åren och kommer att fortsätta samla företag inom BKtech-koncernen för att accelerera företagets teknikutveckling och expansion.
– Jan har sedan 1999 drivit företag, med omsättning från noll kronor till närmare en miljard kronor inom utbildningsbranschen, med en vision som liknar BKtech:s. Vi har i grunden samma värderingar och vi ser många mervärden i den här affären. Inte minst styrkan i vårt entreprenörskap och vad vi gemensamt har satt som mål att skapa, säger Niclas Jonsson, vd BK Tech Group.

Niclas Jonsson, vd BK Tech Group.
Niclas Jonsson, vd BK Tech Group. Niclas Jonsson, vd BK Tech Group.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy