Alla ämnen
Bioenergi i industri

Pemco förnyar avtalet med Quality Hotel Dalecarlia

Än en gång har Pemco Energi fått förnyat förtroende att leverera miljövänlig energi. I maj stod en ny panncentral med pellets klar hos Quality Hotel Dalecarlia i Tällberg. Det skriver Pemco i ett pressmeddelande.

Spa- och konferenshotellet Dalecarlia ligger i natursköna Tällberg med fantastisk utsikt över Siljan. Pemco har levererat värme till hotellet i 15 års tid. När avtalet gick ut fick företaget förtroende att skriva på avtal för ytterligare 15 år. I samband med detta har en helt ny värmecentral byggts, fristående från övriga hotellbyggnader.

Ny effektivare panna

Med den nya pannan får vi en mer effektiv panna med bättre verkningsgrad och styrning. Under planeringen kom vi dessutom överens med hotellet och fastighetsägaren att bygga en fristående byggnad för anläggningen. Detta ger flera fördelar, bland annat en bättre arbetsmiljö och en större flexibilitet för kunden, säger Anders Tålsgård, projektledare på Pemco Energi.

Den nya värmeanläggningen, som ägs av Pemco, består i huvudsak av en halvmegawatts pelletspanna. Pemco har totalansvar för anläggningen och ansvarar för drift och underhåll. Den tidigare oljepannan finns kvar i reserv vid exempelvis underhållsarbete.

För Quality Hotel Dalecarlia går detta helt i linje med företagets miljötänk.

Vi har haft pellets i många år och för oss är det självklart att tänka miljömässigt. Vi ser i branschen att allt fler hotell inser värdet av miljövänlig energi och kanske ser detta som en möjlig energikälla, säger Ann-Louise Gustafsson, vd för Hotel Dalecarlia.

Fakta

Fakta

Energislag: Träpellets
Effekt pelletspanna: 0,5 MW
Energimängd: 1500 MWh/år. Ackumulatortank med varmvatten för momentant större effektuttag.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy