Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Preem köper ny depå för lagring av förnybara råvaror

Som ett led i Preems affärsstrategi att ställa om har Preem köpt en 120 000 m3 depå i Norrköping av Tekniska Verken i Linköping.

Preem Lysekil
Foto: Preem Preem

Depån ska användas för storskalig mellanlagring av förnybara råvaror innan de tas till Preems raffinaderier för att raffineras till förnybara drivmedel.

– I och med Preems ambition att kraftigt öka produktionen av förnybara drivmedel ökar också behovet av förnybara råvaror. Depån i Norrköping blir en naturlig knytpunkt för att samla upp och mellanlagra dessa råvaror innan de kan fraktas till våra två raffinaderier, för att där processas till förnybara drivmedel, säger Andreas Hellborg, chef för Preems depåverksamhet i ett pressmeddelande.

Strategiskt läge

Depån ligger mitt emellan två av Preems redan befintliga depåområden i Pamushamnen i Norrköping och ligger därför ypperligt placerad.

Förhoppningen är att depån ska vara fullt operativ till sommaren 2022. Depån kommer att lagra råtalldiesel från Preems delägda fabrik SunPine i Piteå, samt andra hållbara råvaror i form av oljor och fetter.

Läs mer: Bioenergi vägen till fossiloberoende jordbruk

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy