Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Preem lanserar bensin med mer förnybart i delar av södra Sverige

De förnybara drivmedlen utvecklas kontinuerligt. Svenska Preem lanserar nu en bensin med 16 procent förnybart innehåll baserad på skogsråvara. Nu tar Preem ännu ett steg i sin evolution mot förnybara drivmedel genom att öka andelen förnybart innehåll i Preem Evolution Bensin från 10 procent till 16 procent, skriver Preem i ett pressmeddelande.

Preem lanserar bensin med 16 procent förnybar andel.
Preem lanserar bensin med 16 procent förnybar andel.

De förnybara råvarorna i Preem Evolution Bensin är fem procent etanol, tio procent grön nafta och en procent ETBE (etyl-tertbutyleter).

Under 2016 minskade Preem Evolution Bensin koldioxidutsläppen med 12 200 ton, vilket motsvarar utsläppen från cirka 8 100 bilar.

– Det här visar att utvecklingen av förnybara drivmedel går åt rätt håll. Vår vision är att leda omställningen mot ett hållbart samhälle, detta är ett bevis att vi är på rätt väg, säger Susanne Håkans, chef för produktledning på Preem.

Preem Evolution Bensin kan tankas i alla bensinfordon och har samma effekt som vanlig bensin. Produkten uppfyller svensk och europeisk standard (EN 228).

Den nya bensinen finns tillgänglig runt Östergötland, stora delar av Södermanland och Närke. Från och med den 1 juli utökar företaget området ytterligare till att även omfatta Blekinge och södra delarna av Småland.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy