Alla ämnen
Opinion & debatt

Så kan bioenergibranschen möta ett ökat behov av bioenergi i ett klimatneutralt Sverige

Bioenergi och elektrifiering är de två huvudspåren för att nå ett klimatneutralt Sverige 2045. Det visar färdplaner för ett antal branscher som tagits fram inom ramen för Fossilfritt Sverige samt analyser inom till exempel IVA:s projekt Vägval för klimatet och Swecos rapport Klimatneutral konkurrenskraft. Men hur långt räcker biobränslen? Svaret ges torsdagen den 16 januari, 13:00-15:00, när Svebio presenterar en vision kallad ”Färdplan bioenergi”.

Ökade volymer biobränslen kommer att behövas både inom industrin, för elproduktion och tillverkning av biodrivmedel för vägtransporter, flyg och sjöfart. Sverige har redan idag en ledande position inom bioenergi, och bioenergi är den största energikällan i vår energianvändning. Men mycket ytterligare kan bioenergibranschen öka produktion av biobränslen? Hur ska vi se på handel med biobränslen? Vilken teknikutveckling kan vi vänta oss?

Färdplan bioenergi

Dessa och många andra frågor belyses i den vision för bioenergi – en ”Färdplan bioenergi” som Svebio presenterar på Nalen den 16 januari. Flera oberoende forskare och experter kommenterar Svebios färdplan och i en paneldebatt delar bland andra Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige och Robert Andrén från Energimyndigheten.

Nalen

Läs mer om programmet och anmäl ditt deltagande här.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy