Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Säljstart för Volkswagen Polo, nu även med gasdrift

Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika bilar i kompaktklassen. Nu startar försäljningen för en helt ny generation med ny design, större utrymme för både passagerare och bagage samt högre standardutrustning. Först ut är den förväntade bästsäljaren inom modellprogrammet :1,0 TSI 95, och den nya gasmotorn 1,0 TGI 90.

Nya Volkswagen Polo – nu även med gasdrift
Nya Volkswagen Polo – nu även med gasdrift Nya Volkswagen Polo – nu även med gasdrift

Lanseras i höst – beställningsbar redan nu
Nya Polo lanseras på den svenska marknaden preliminärt i mitten av november. Förförsäljningen har redan startat för bensinversionen 1,0 TSI 95, som förväntas bli bästsäljaren i modellprogrammet. Rekommenderat cirkapris är från 158 000 kr. Till och med den 31 augusti finns ett introduktionserbjudande på från 149 900 kr. Pristillägget för dubbelkopplingsväxellådan DSG är 15 500 kr. Trots alla nyheter såsom högre effekt, högre standardutrustningsnivå, ny teknik, helt ny interiör och exteriör, är prisbilden lägre än föregångaren 1,2 TSI 90 som hade det ordinarie cirkapriset 165 500 kr.

Även den nya gasmotorn 1,0 TGI 90 är beställningsbar, med det rekommenderade cirkapriset 179 900 kr. Den gasdrivna versionen, som är miljöbilsklassad i Sverige, erbjuds med en 5-växlad manuell växellåda, två gastankar på 75 liter/12 kg och en 40 liter stor bensintank. Räckvidden på fordonsgas (primärt bränsle) är cirka 390 km enligt körcykeln NEDC.

Övriga versioner av nya Polo kommer att släppas för beställning efterhand.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy