Alla ämnen
Biodrivmedel

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal för leverans av flytande biogas till transportsektorn i Norden

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal för leverans av flytande biogas till transportsektorn i Norden
Bild från Scandinavian Biogas projekt i norska Skogn

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt cirka 300 miljoner SEK för leverans av flytande biogas till transportsektorn i Norden. Nyligen blev det klart att biogasproducenten Scandinavian Biogas kommer att spela en viktig roll för utbyggnaden av fossilfri flytande biogas (Bio-LNG) för transportsektorn i Sverige och Norden.

Samarbetet är flerårigt och leveranserna av flytande biogas börjar skeppas under 2023. De stora volymerna av flytande biogas kommer att bidra till en hållbar cirkularitet för transportsektorn.

– Det är naturligtvis glädjande för oss att få förtroende att vara med på den här resan och kunna bidra till utbyggnaden av biogas i Norden. säger Sohrab Moshiri, Group Head of Sales Scandinavian Biogas.

Flytande biogas kommer från organiskt avfall som omvandlas till biogödsel och biogas, därefter uppgraderas biogasen och förvätskas. Leveranserna är avsedd från Scandinavian Biogas produktionsanläggningar i Sverige.

Vår biogas är 100% förnybar svensk produkt. Den är ett steg mot att göra oss mindre beroende av fossil naturgas, säger Matti Vikkula, CEO Scandinavian Biogas.

Ordern är värd cirka 300 miljoner med dagens marknadspriser, vilket är i linje med kommunicerade tillväxtplaner.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy