Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Volvo Lastvagnar levererar 52 lastbilar till Bring i Sverige

Bring i Sverige har en lastvagnsflotta på över 300 tunga lastbilar. Ett viktigt mål för verksamheten är att vara branschledande inom miljö.

Alla de 52 bilar företaget köper av Volvo Lastvagnar kommer att köras på HVO, andra generationens biobränsle, meddelar Volvo i ett pressmeddelande. HVO fungerar som vanlig diesel och minskar CO2-utsläppen med upp till 90 procent.

Posten och Bring skiftar nu över till andra generationens förnyelsebara bränsle, HVO. Detta bidrar till att samtliga av koncernens egna tunga lastbilar på norska vägar och 8 av 10 på svenska vägar blir fossilfria senast 2016. Koncernens CO2-utsläpp minskar därmed kraftigt.

Att alla bilar skulle kunna köras på ett miljöbränsle var viktigt eftersom vi vill att våra kunder kan miljöoptimera sina transporter tillsammans med oss. Men det som till sist fällde avgörandet var att Volvo kunde visa den bästa totalkostnaden för ägandet, säger Adam Leth, informationschef på Bring i Sverige.

Volvo Lastvagnar arbetar på bred front med att ta fram kostnadseffektiva transportlösningar som minskar miljöpåverkan, där kombinationen av bränslesnåla lastbilar samt olika tjänster inom logistik och förarstöd även hjälper till att minska kostnaderna.

– Bränslet HVO passar Bring och alla andra åkerier som vill minska sina CO2-utsläpp. Vi ser inga begränsningar när det gäller typ av transporter eller verksamhet. Detta i kombination med vårt Dynafleet-system som bland annat kan coacha förarna att köra bränslesnålt, gör att miljöpåverkan från lastbilarna kan minimeras, säger Johan Selvén, försäljningschef  på Volvo Lastvagnar i Sverige.


Denna text publicerades först i Bioenergi nr 2-2016

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy