Alla ämnen
Bränslehantering

Återvinningsföretag inom biobränsle expanderar i Danmark

Norditek har sålt 55 vindsiktar för bland annat bränsleförädling i Sverige och tar nu steget över Öresund genom att etablera ett återförsäljarnät i Danmark, skriver Norditek i ett pressmeddelande. Vindsiktar kan användas för att till exempel separera sten från bark för att förädla bark till ett användbart biobränsle.

Kubik Service ApS startades 2009 av Peter Kristensen och är idag återförsäljare för bland annat Terex Ecotec. Kubik Service ApS har investerat i en Norditek VS1220 som demomaskin för den danska marknaden. Första provkörningen skedde i Grenå den 12 oktober 2016. Provkörningen fungerade mycket väl och Peter Kristensen beslutade sig för att investera i Norditeks vindsikt till sin demonstrationsflotta.

Vindsikt VS1220 är flexibel vad gäller typ av material och storlek, på bilden separerar vindsikten sten från bark.
Vindsikt VS1220 är flexibel vad gäller typ av material och storlek, på bilden separerar vindsikten sten från bark. Vindsikt VS1220 är flexibel vad gäller typ av material och storlek, på bilden separerar vindsikten sten från bark.

Vindsikt VS1220 är utvecklad av Norditek AB för att kunna separera lättare material från tyngre. Den används främst för att avskilja sten från städbark men även oförbränt material från slagg, papper och plast från krossat verksamhetsavfall med mera. Kan dockas till alla typer av siktar med stackläggare.

Norditek har utrustning för krossning, siktning och hantering. Företaget tillhandahåller maskiner som återvinner, förädlar och omvandlar material till produkter som är attraktiva och säljbara på marknaden. Genom att använda tekniska lösningar kan en dyr deponering omvandlas till ett kostnadseffektivt kretslopp. Företaget har både egen tillverkning och utveckling av importerade maskiner från USA, Sydafrika, Irland och Tyskland.

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy