Alla ämnen
Bränslehantering

Besked om Mantex och ANDRITZ utvecklingsarbete av Biofuel Analyzer inom kort

Det gemensamma utvecklingsarbete som Mantex AB (publ) och ANDRITZ genomfört av Mantex Biofuel Analyzer är nu avslutat, skriver Mantex i ett pressmeddelande. Så snart resultaten utvärderats kommer ANDRITZ att besluta om Mantex Biofuel Analyzer skall läggas över i samriskbolaget ANDRITZ Technologies AB, ATAB. Ett definitivt besked förväntas under mars månad.

I november kom Mantex och det österrikiska industriföretaget ANDRITZ överens om en gemensam teknikutveckling av Mantex Biofuel Analyzer. Avtalet innebar bland annat att ANDRITZ skulle bekosta återstående teknikutvecklingsarbete av Biofuel Analyzer med som mest 5 MSEK under upp till fem månader räknat från den första oktober 2019. Avtalet gav också ANDRITZ rätten att lägga över Biofuel Analyzer i det med Mantex gemensamt ägda samriskbolaget ANDRITZ Technologies AB, ATAB, när teknikutvecklingen var klar.

Löst frågeställningar

Det utvecklingsarbete som ANDRITZ bekostat är nu genomfört och projektet har lyckats adressera och lösa de viktigaste tekniska frågeställningar som föregick avtalet. ANDRITZ analyserar nu resultatet internt innan de tar beslutet att lägga över Biofuel Analyzer i ATAB eller inte.
– Så snart analysen är klar och gåtts igenom internt kommer ANDRITZ och Mantex att ge besked om Biofuel Analyzer läggs över i ATAB eller inte. Vi kan i nuläget inte ge något exakt besked om när beslutet kommer men bedömer att det kommer att ske under mars månad, säger Max Gerger, vd för Mantex.

Om ANDRITZ väljer att flytta över produkten till ANDRITZ Technologies AB innebär det att samriskbolaget får en exklusiv licens att sälja, producera och vidareutveckla Biofuel Analyzer för bioenergibranschen globalt.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy