Alla ämnen
Bränslehantering

BMH levererar bränslehanteringen till Mälarenergis nya Block 7

BMH Technology Oy, en finländsk ledande leverantör av biomassa- samt avfallsbaserade bränsleproduktions- och hanteringsanläggningar för energi- och cementindustrin, har tecknat avtal med Mälarenergi AB för leverans och installation av en komplett bränslehanteringsanläggning till Mälarenergi i Västerås för att förse nya panna 7 med returbränsle.

Illustration: SCHEIWILLER SVENSSON ARKITEKTKONTOR AB
Illustration: SCHEIWILLER SVENSSON ARKITEKTKONTOR AB Illustration: SCHEIWILLER SVENSSON ARKITEKTKONTOR AB

Leverans och montage av bränslehanteringsanläggningen kommer att ske under 2019 och anläggningen tas i drift i början på 2020. Ordervärdet är cirka 120 miljoner SEK.

Vi är mycket stolta över att återigen få förtroendet av Mälarenergi att bli deras samarbetspartner för ytterligare en leverans av en komplett bränslehanteringsanläggning samt bidra till att göra Västerås fritt från kol och olja, säger Thomas Karlsson, VD på BMH Technology AB.

BMH´s leverans består i korthet av en mottagningsficka för matning av hjullastare samt sidtippande och backtippande lastbilar, bränsleberedning med magnetisk separation av metallföroreningar och sållning/krossning av överstort material, en 6.000 m³ bränslesilo med roterande skruvutmatare och transportörsystem till silo och till panna. Alla diverse hjälpsystem samt fullständig elektrifiering och automation är också inkluderat i leveransen. Kapaciteterna är 700 m³/ h till silo och 350 m³/ h till panna.

– Vi har stort förtroende för BMH då vi samarbetat med dem tidigare och ser fram emot att de ska leverera en bränslehantering till vår nya anläggning som bidrar till att vi genomför vårt mest ambitiösa mål någonsin. Nämligen att endast använda återvunna och förnybara bränslen, säger Niklas Gunnar, affärsområdeschef Värme på Mälarenergi.

Magnus Hemmingsson (Mälarenergi) Peter Wallenius (BMH) Thomas Karlsson (BMH)
Magnus Hemmingsson (Mälarenergi) Peter Wallenius (BMH) Thomas Karlsson (BMH) vid avtalssigneringen den 29 September 2017.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy