Alla ämnen
Bränslehantering

Flintab har levererat vågsystem till KVV8

– Den stora delen av vår leverans har varit att anpassa och integrera vår mjukvara Viktoria med både Fortum Värmes interna redovisningssystem och med SDCs system Viol.

Vi har också levererat delar av hårdvaran i form av vågutrustning, förklarar Håkan Nilsson på Flintab.

Utifrån data från vågar för lastbil, för järnvägsvagnar och från bandvågar i transportband från hamnen registreras vikter och kopplas till Flintabs system. Fukthalter analyseras i labbet och därefter omvandlas data om fukt och vikt till energiinnehåll. Flintabs system Viktoria ger sedan bland annat underlag för bokföring, avrop samt fakturaunderlag. De nationella svenska biobränsleleverantörerna får underlag via SDCs system Viol och de utländska bränsleleverantörerna får underlag direkt från Fortums system. Förutom mätning av biobränsle som lossas via lastbil, järnväg och båt håller Flintabs system även koll på utlastning av bottenaska och flygaska från två asksilor.

– Det unika med systemet vid KVV8 är varit det omfattande arbetet med integration mellan olika system som hanterar informationen. Jag var på plats när den första skopan flis från det första fartyget lossades i december och kunde se hur vårt system började registrera data några sekunder efter att flisen lossats. Det fungerade från första skopan från den första båten, konstaterar Håkan Nilsson.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy