Alla ämnen
Karriär

Han ska axla rollen som vd för Övik Energi

Han ska axla rollen som vd för Övik Energi
Från vänster: Kristina Säfsten, Roland Nordin, och Clas Engström. Foto: Övrik Energi

Juni 2023 får Övik Energi en ny vd. Han kommer närmast från SCA.

Roland Nordin blir ny vd för Övik Energi. Han tar över rollen efter Kristina Säfsten som haft posten sedan år 2009.

Närmast kommer Roland Nordin från SCA, där han sedan 2020 jobbat som Maintenance Director. Han sitter också i affärsledningen för massadivisionen.

Dessförinnan har Roland jobbat cirka 30 år på ABB i många olika chefsbefattningar. Den senaste befattningen på ABB var som chef för service- och projektverksamheten och han var även medlem i den svenska koncernledningen.

– Vi är mycket nöjda med att få Roland som ny vd på Övik Energi. Han har en gedigen erfarenhet från både industri- och energibranschen. Framför allt är han en erfaren ledare med ett samarbetsinriktat arbetssätt där han tidigare visat prov på både strategisk förmåga samt att få medarbetare och verksamheter att växa. Jag tror att Roland är helt rätt person att leda Övik Energi i den dynamiska fas där både bolaget och branschen nu befinner sig, säger Clas Engström, styrelseordförande för Övik Energi i ett pressmeddelande.

Vill jobba på hemmaplan

– Jag är oerhört tacksam för möjligheten att bli vd för Övik Energi, säger Roland Nordin. Jag brinner för regionens utveckling och har de senaste 23 åren veckopendlat från Örnsköldsvik. Jag har längtat efter ett jobb på hemmaplan där det funnits möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen, säger Roland Nordin och fortsätter:

– Energibranschen som helhet är inne i en mycket spännande förändringsfas. Elektrifieringen som pågår i kombination med klimatomställningen gör att branschen och Övik Energi står inför både stora möjligheter och utmaningar.

Roland Nordin tillträder som ny vd i bolaget den 1 juli 2023.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy