Alla ämnen
Karriär

KPA Unicon får ny vd

KPA Unicon får ny vd
Han har jobbat inom bolaget i ett halvår. Foto: Pixabay

Han har tidigare arbetat som bolagets styrelseordförande och koncernens chefsstrateg.

Matti Huttunen är ny vd för KPA Unicon Group från och med 16 januari 2023.

Huttunen har tidigare arbetat på flera internationella företag som vd eller i andra koncernledande befattningar och företagsstyrelser.

Foto: Matti Huttunen/ LinkedIn

– Utvecklingen på energimarknaden är väldigt intressant just nu och KPA Unicon har stark expertis inom rena energiteknologier och tjänster. Jag har haft möjlighet att lära känna bolaget i cirka ett halvår i min roll som styrelseordförande, vilket ger en bra utgångspunkt för ett snabbt byte av ledningsroller och omorganisation av resurser när vi börjar utveckla bolaget i nästa steg, säger Matti Huttunen, snart vd för KPA Unicon.

Ex-vd:n får operativ roll

Nuvarande vd:n Jukka-Pekka Kovanen får en operativ roll i företaget. Kovanen ingår i ledningsgruppen och kommer delta aktivt i företagets verksamhet.

– I den här situationen ser jag det som viktigt och nödvändigt att slutföra de nuvarande nyckelprojekten och i min nya roll kommer jag att fokusera på dem. Jag ger mitt fulla stöd till den nya verkställande direktören i implementeringen av strategin, och jag kommer att fortsätta att vara medlem i företagets ledningsgrupp, säger Jukka-Pekka Kovanen, KPA Unicon.

Vesa Silaskivi har utsetts till koncernens nya styrelseordförande från och med den 16 januari 2023.

Vesa har en lång och gedigen erfarenhet av styrelsearbete i flera organisationer och stor kunskap om affärsutveckling. Jari Pirkola från Partnera Oyj och Pekka Kovanen från Prounicon Oy fortsätter som ordinarie styrelseledamöter.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy