Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Neste planerar för kraftigt ökad produktion av HVO i Singapore

Neste planerar att öka sin produktion av biodrivmedlet HVO med 1,3 miljoner ton per år till 2022 för att möta den ökade efterfrågan i Sverige och globalt.

Den ökade produktionen av HVO väntas ske vid Nestes raffinaderi i Singapore under förutsättning att Nestes styrelse fattar investeringsbeslutet i december enligt plan.

Nästan 50 TWh per år

Nestes ökade produktion med 1,3 miljoner ton per år är en ökning med nästan 40 procent från dagens tillverkning av 2,7 miljoner ton HVO per år. Totalt väntas Neste år 2022 producera omkring 4 miljoner ton HVO, motsvararande nästan 50 TWh energi per år.

Neste planerar att öka sin produktion av HVO med 1,3 miljoner ton per år till 2022 för att möta den ökade efterfrågan i Sverige och globalt.
Neste planerar att öka sin produktion av HVO med 1,3 miljoner ton per år till 2022 för att möta den ökade efterfrågan i Sverige och globalt. Neste planerar att öka sin produktion av HVO med 1,3 miljoner ton per år till 2022 för att möta den ökade efterfrågan i Sverige och globalt.

– Sverige har otroligt ambitiösa klimatmål, inte minst att landet ska vara fossilfritt 2045. Vi och andra företag som producerar förnybara biodrivmedel behöver tydliga policys och förutsägbara prognoser om vi ska säkra nya investeringar och öka produktionen, vilket krävs om vi ska minska utsläppen inom transportsektorn väsentligt och nå klimatmålen, säger Carl Nyberg som är vd för Neste AB.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy