Alla ämnen
Skogsbruk och välgörenhet

Olofsfors tjuvstartade Rosa Månaden och hoppas på nytt rekord

Olofsfors tjuvstartade Rosa Månaden och hoppas på nytt rekord
Elin och Emma, bidrog i Olofsfors insamling till förmån för bröstcancerförbundet.

Vårt mål i år, är att samla in över 1 600 000 kr ” säger Kjell-Erik Åström, sälj- och marknadschef för affärsområde Skog på Olofsfors. Årets insamling till förmån för Bröstcancerförbundet är redan igång och i samband med Olofsfors öppet hus och 260- års jubileum samlade besökarna tillsammans ihop närmare 6000 kr. Pengar som oavkortat går till bröstcancerforskning, cancersjuka, överlevare och dessa anhöriga via Olofsfors insamling hos Bröstcancerförbundet.

 

Närmare 50 personer bidrog under vårt öppet hus med närmare 6000 kr, och då hade inte ”Rosa Oktober”, och vår officiella insamling hunnit starta”, berättar Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig för Olofsfors AB. ”Vi ändrade förutsättningarna för några år sedan, så att alla kan vara med och bidra, och det har gett resultat. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad.

Förra året hade företag inom skogsbranschen, genom Olofsfors Rosa Bandet insamling bidragit med, totalt 1 367 000 kronor sedan 2010, till cancerforskning. Detta via Olofsfors insamling hos bröstcancerförbundet.

”Kan vi samla in 233 000 sek i år så ska vi vara riktigt nöjda säger Kjell-Erik Åström, sälj och marknadschef på affärsområde skog på Olofsfors. ”Lyckas vi med det så är vi uppe i en total insamling, hittills på 1 600 000 sek, vilket också skulle bli nytt rekord för ett enskilt år. Det vore riktigt roligt då pengarna går till en behjärtansvärd och viktig sak”.

Bröstcancer i siffror

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer, ett besked som också påverkar familj och närstående. Det stora engagemang Olofsfors visat under flera år är viktigt i arbetet med att bekämpa bröstcancer. Tack vare den insatsen kan vi finansiera patientnära bröstcancerforskning och ge stöd åt de som drabbas. Det betyder mycket för många.”  Marit Jenset, generalsekreterare, Bröstcancerförbundet.

Cirka 8000 kvinnor och 60 män i Sverige får bröstcancer varje år. Tidig upptäckt räddar liv. Kunskap räddar liv. (Källa: Bröstcancerförbundet, © 2022).

Liten eller stor slant spelar ingen roll. Tillsammans gör vi skillnad!

Olofsfors har skapat en egen insamlingssida hos Bröstcancerförbundet där alla kan skänka ett valfritt belopp. De har även skänkt ett rosa skogsmaskinsband till Bröstcancerförbundet som efter avslutad insamling kommer att ge bandet till en person eller ett företag som skänkt en gåva om 5000 kr eller mer.

”Drygt 1100 personer besökte oss i slutet på september, då företaget i år firar 260 år. Vi lät besökarna skänka valfritt belopp och för det erhöll de var sin rosa keps, som en symbol för den internationella bröstcancermånaden och Olofsfors engagemang. Hoppas att fler uppmärksammar vår insamling och vill vara med och bidra. Alla summor räknas”, avslutar Maria Öhman.

Om insamlingen:

För att läsa mer om hur du skänker pengar via Olofsfors Rosa bandet-insamling, gå in på www.olofsfors.se/rosabandet

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy