Alla ämnen
Bränslehantering

Serviceteknikern som installerat verktyg på 1000 maskiner och kört 30 varv runt jorden

Serviceteknikern som installerat verktyg på 1000 maskiner och kört 30 varv runt jorden
Per Svalby från AMAS Svenska AB

Det handlar om att perfekt integrera ett verktyg på kundens maskin. Detta konststycke har Per Svalby från AMAS Svenska AB bemästrat efter installation av verktyg på den tusende maskinen och efter att hans servicebilar kört sträckor som motsvarar trettio varv runt jorden. Med sin tryck- och flödesmätare, envishet och avverkat åtta servicebilar har han etablerat sig som en av de mest pålitliga namnen inom branschen, en sann kraft att räkna med hos AMAS Svenska AB.

Per och AMAS Svenska AB är kanske mest kända för att ha introducerat Furukawa hydraulhammare på den svenska marknaden 1987, men idag är de också det självklara valet för Rotastar siktskopor, VTN stubbklipp, Dynasets skrotmagneter, Simex asfaltsfräsar och Spraystream dammbekämpning. Och med Pers fingeravtryck på så många grävmaskiner kan kunderna vara säkra på att de får utrustning och service av högsta klass.

”Man lär sig något nytt varje dag,” säger Per med ett leende, när han reflekterar över sin tid med med AMAS. Från skeptiska blickar som ung nykomling till att bli den man ringer för råd innan man köper en ny maskin. De vill ju veta att deras hammare kommer fungera lika bra som innan”.

Pers resa med AMAS är en saga om lojalitet och expertis.

Hans äventyr inkluderar minnesvärda ögonblick som att starta upp Lodabs F70 hydraulhammare i Dubai 2007 och en 140 mil lång enkelresa till Kiruna i 36 graders kyla – allt för att säkerställa att kundens verktyg fungerar som den ska. Och vem kan glömma kunden som körde sin grip ”på känsla” med 400 liter olja per minut?

Idag, när maskiner blir alltmer avancerade med kundanpassade styrsystem och standardiserade nippelstorlekar, reflekterar Per Svalby ofta över branschens utveckling med ett skratt åt ’hur det var förr i tiden’. Men även om teknologin förändras, är vissa saker beständiga, som behovet av rätt tryck och flöde till verktygen. Och när det gäller dessa kritiska värden, tar Per och AMAS ingen chansning. Varje en av de 1000 tryck- och flödesmätningar som Per genomfört har noggrant registrerats och sparas i en omfattande databas, även om hans förmåga att minnas specifika maskiner och deras inställningar ofta imponerar – det är som att ha en levande encyklopedi till hands.

Per avslutar med ett skratt och en påminnelse: ”Kom ihåg, oavsett om du har 14 ton eller 45 ton att hantera – i slutändan handlar allt om tryck- och flöde. Och kanske lite av att kunna köra din utrustning på känsla, precis som en viss kund vi känner till.”

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy