Alla ämnen
Bränslehantering

Nu släpps ny officiell mätmetod av pris och kvalitet för sågverksflis och sågspån

Nu släpps ny officiell mätmetod av pris och kvalitet för sågverksflis och sågspån

Det svenska greentechföretaget Mantex i Kista utvecklar och säljer industriell mätutrustning för analys av träråvara inom papper- och massaindustrin, pelletstillverkning samt bioenergiindustrin.

Nu är företagets produkt Biomass Analyzer godkänd via Biometria för att fastställa torrhalt i sågverksflis och sågspån. Den har fått ett så kallat ”Typgodkännande”, vilket innebär att den officiellt får användas som mätmetod för att fastställa pris och kvalitet på den befintliga marknaden för sågverksflis och sågspån.

Utrustningen används redan i dag av det svenska pappersmassabruket Waggeryd Cell som använder en Biomass Analyzer för att mäta fukthalt i inkommande sågverksflis, för att därmed snabbt och effektivt kunna fastställa pris och kvalitet på stora och löpande inkommande leveranser.

Kan mäta fukthalt

Typgodkännandet är som en certifiering och avgörande för den fortsatta kommersialiseringen och industrialiseringen eftersom det innebär att maskinen därmed är officiellt godkänd för att fastställa pris och kvalité på marknaden vid användning av tredje part.

Biomass Analyzer kan fastställa fukt- eller torrhalten på mindre än två minuter, vilket är snabbare än andra metoder på marknaden.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy