Alla ämnen
Skogsbränsle

Skogforsks vd Charlotte Bengtsson får Guldkvisten

Charlotte Bengtsson har tilldelats Föreningen Skogens utmärkelse Guldkvisten för sina insatser inom skogssektorn.

 Foto: Sven Tegelmo/Skogforsk

Foto: Sven Tegelmo/Skogforsk Foto: Sven Tegelmo/Skogforsk

Föreningen Skogen delar årligen ut Guldkvisten till personer som gjort värdefulla insatser för svensk skog och skogsbruk. Man premierar då insatser för ett ”aktivt och ansvarsfullt brukande och nyttjande av skogen”.

– Hennes engagemang, kompetens och tvärvetenskapliga sätt att arbeta räcker dessutom till förtroendeuppdrag hos såväl forskningsstiftelser och akademier som skogsbolag. Charlotte får inte bara skogsbruket att gå i takt med världens utveckling. Hon är med och driver den, säger Bengt Ek, vd Föreningen Skogen.

Föreningens Skogens motivering lyder:

”Med Charlotte Bengtsson vid rodret har Skogforsk ställt om till en mer aktiv roll i omvärlden. På ett ännu tydligare sätt bidrar nu detta centrum för skogsbrukets utveckling till ett hållbart brukande av skogen till nytta för hela samhället. Bland annat har hon skapat en tydlig koppling av verksamheten till ett antal av FN:s sjutton globala mål.

Charlottes kompetens och snabba tanke räcker också till att bjuda på engagemang på flera andra förtroendeposter i skogssektorn. Där är inte minst hennes tvärdisciplinära arbetssätt är mycket uppskattat.”

– Jag delar det här priset med alla fantastiska kollegor på Skogforsk som också är med och driver den här förändringen. Men det är inte bara vi på Skogforsk som vrider om inriktningen. Hela branschen känner av ett ökat tryck från omvärlden i takt med att skogens resurser ska räcka till så mycket mer än tidigare. Tillsammans kan vi se till så att den svenska skogen blir en viktig pusselbit i omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Charlotte Bengtsson.

Priset delas ut av kung Carl XVI Gustaf den 17 april 2018 under Skogsnäringsveckan i Stockholm.

Mer om utmärkelsen

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy