Alla ämnen
Bioenergi

Topp 10: Här är årets mest lästa artiklar

Topp 10: Här är årets mest lästa artiklar

Höga dieselpriser, vedeldningstips och stora maskiner var några av ämnena som väckte mest nyfikenhet hos Bioenergitidningens läsare 2022.

År 2022 var ett spännande år för Bioenergitidningen. Under april månad lanserade vi vår nya webbtidning med ett uppdaterat utseende och inloggningsfunktioner.

Detta var något som uppskattades av läsarna och tidningen har upptäckts av fler bioenergiintresserade människor. Under 2022 ökade tidningen sin trafik med 68 procent sedan 2021, vilket vi är väldigt glada för.

Nu blickar vi framåt mot 2023 och kommer den närmaste tiden arbeta med ett helt nytt e-tidningsformat. Något som alla premiumläsare kan ta del av inom kort.

Är du nyfiken på vilka nyheter som intresserade bioenergibranschen mest under 2022? Ta del av listan här!

 1. Topp 10: Här är länderna med dyrast diesel i världen
  GlobalPetrolPrices har släppt nya siffror på dieselpriser i världen. Vi listar vilka länder din plånbok inte vill att du ska tanka i!
 2. 5 tips: Så blir du en mästare på vedeldning
  Höga elpriser har lett till att efterfrågan på ved i Sverige är ovanligt hög. Många lagrar ved för att ersätta elvärme, genom att elda mer i sin vedkamin under vintern.
 3. Topp 37: Kraftvärmeverken som återvinner mest energi ur avfall
  Under 2021 gick Västerås kraftvärmeverk om både Söderenergi och Högdalsverket när det kommer till att återvinna energi ur kommunalt och industriellt avfall.
 4. Timsfors ”grymma” kross klarar skroten

  På träterminalen norr om Markaryd ligger mycket returträ och väntar på att bli krossat.

  Tack vare den nya krossen från IQR slipper Timsfors Bil & Traktortjänst de återkommande stoppen på grund av skrot i returträt.
  – Det är en grym maskin, säger Mikael Hagberg på TBT.

 5. 209 biokraftvärmeverk i Sverige
  Bioenergi har uppdaterat listan och kartan med biokraftvärmeverk i Sverige. Det finns 209 anläggningar i drift och drygt 20 anläggningar som planeras eller håller på att byggas.
 6. Againitys marknadschef: ”Jag kan utnämna mig till vinterbadare”

  Againity
  På bilden: Elin Ledskog. Againity

  Följ med i Bioenergitidningens artikelserie ”Vad gör du på jobbet?”, där vi frågar bioenergiproffsen om deras vardag, dolda talanger och vilka utmaningar de möter i branschen. Och det kanske bästa av allt? De avgör vem vi pratar med härnäst! Näst på tur är Elin Ledskog, marknadschef på Againity.

 7. Reduktionsplikten skrotas till höger och vänster
  Bränslebytet, reduktionsplikten, är medlet för att klara Sveriges tuffa klimatmål för transportsektorn 2030, som en bred majoritet i riksdagen varit överens om. Om vi inte byter ut allt mer fossil bensin och diesel mot biodrivmedel går inte klimatkalkylen ihop.
 8. Ilmenit kan ge effektivare bio-CCS
  Stockholm Exergi presenterar nya positiva resultat av ett fullskaligt test med mineralet ilmenit istället för sand i biokraftvärmeverket KVV8.
 9. Hargassner visar småskalig elproduktion från träflis
  Framtiden är snart här. Hargassner visar exklusivt på Elmia Wood upp produkten Hargassner KWK – en flispanna för elproduktion.
 10. Brand påverkar skogsmaskinproduktionen hos John Deere
  John Deeres underleverantör av vipparmar till skotare och skördare har tyvärr fått hela sin produktionsanläggning förstörd i en brand natten till tisdagen.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy