Alla ämnen
Biovärme

Fortum Thermal Production and Power Solutions renoverar värmeverk åt Eskilstuna Energi och Miljö

Fem till tio procent lägre utsläpp av kväveoxider och tryggad fjärrvärmeförsörjning kommande tjugo år är målet med den livstidsförlängande renoveringen av Eskilstuna Energi och Miljös biobränsleeldade värmeverk. Arbetet beräknas vara klart i september 2016.

Markus Johnsson, TPPS försäljningschef i Sverige. Fortum Thermal Production and Power Solutions (TPPS) har fått uppdraget att renovera Eskilstuna Energi och Miljös biobränsleledade värmeverk.
Markus Johnsson, TPPS försäljningschef i Sverige. Fortum Thermal Production and Power Solutions (TPPS) har fått uppdraget att renovera Eskilstuna Energi och Miljös biobränsleledade värmeverk. Markus Johnsson, TPPS försäljningschef i Sverige. Fortum Thermal Production and Power Solutions (TPPS) har fått uppdraget att renovera Eskilstuna Energi och Miljös biobränsleledade värmeverk.

– Vi har en gedigen kompetens inom området och jag ser att den här typen av uppdrag, där vi både renoverar och uppgraderar anläggningar som varit i drift sedan 80-talet, kommer att öka i omfattning, säger Markus Johnsson, TPPS försäljningschef i Sverige.

Projektet är en totalleverans som inkluderar planering, leverans av apparatur och utrustning, installation och driftsättning. Installationsarbetena görs i samarbete med Maintpartner. Renoveringen av kraftvärmeverket inleddes i början av april 2016. Arbetet beräknas ta cirka tre månader.


Denna text publicerades först i Bioenergi nr 6-2015

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy