Alla ämnen
Biovärme

Höganäs Energi ger Neova i uppdrag att sköta drift och underhåll av fjärrvärmeanläggning

I en offentlig upphandling har Höganäs Energi gett Neova i uppdrag att sköta drift och underhåll av panncentral, värmeväxlare och fjärrvärmenät i Höganäs, skriver Neova i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår att sköta daglig drift och underhåll av en fjärrvärmeanläggning med panncentral, värmeväxlaren som tillvaratar spillvärme från produktionen hos Höganäs Sweden AB samt fjärrvärmenätet. Upphandlingen skedde i konkurrens med ett antal fjärrvärmeaktörer och Neova vann på grund av företagets kompetens och den stabila organisationen. Neova har sedan tidigare skött underhåll och beredskap för fjärrvärmenätet i Höganäs men i och med att man vunnit upphandlingen kommer Neova nu också att sköta produktionsanläggningen.

Drift- och underhållsavtalet löper på tre år och Höganäs Energi har en option att förlänga avtalet med ytterligare två år.

– Fjärrvärme är en miljösmart och driftsäker form av uppvärmning. Med den kompetens och yrkesstolthet som våra medarbetare har kommer vi säkerställa att Höganäs Energi kan leverera en bekväm och pålitlig tjänst till sina kunder” , säger Anders Lantz, Produktområdeschef Värme hos Neova.

Neova äger och driver fjärrvärmenäten i Åstorp och Bjuv och har en god lokalkännedom i nordvästra Skåne.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy